Markten

Jaarmarkt


Elk jaar op Pinkstermaandag organiseert het Jaarmarkcomité een prijskamp voor dieren. Meer dan 500 marktkramers staan er op die dag in en rond het centrum van Herne . Na 30 jaar is dit evenement geëvolueerd tot één van de grootste jaarmarkten van België. Jaarlijks mogen we meer dan 10.000 bezoekers verwelkomen.

Organisatie = jaarmarktcomité.
Voorzitter Jean-Pol Demel: 02/396 14 58
Secretaris Guido Sterckx: 054/31 70 50jaarmarkt - prijskamp voor dieren


Avondmarkt


De Verenigde Handelaars richten elk jaar een avondmarkt in. Deze gaat door op de vrijdagavond van het kermisweekend in september.
Hoofdattractie van de avond is de koekjesworp, waarmee een prachtige prijs te winnen is.
De plaatselijke harmonie 't Muziek zorgt voor de sfeer.
De Verenigde Handelaars zijn steeds op zoek naar handelaars die bereid zijn om actief mee te werken in de vereniging en op de avondmarkt.

Organisatie = Verenigde Handelaars
Voorzitter Lutgarde Cochez: 054/56 70 36


Wereldbollen


Op de derde zondag van de maand september organiseert de Wosh jaarlijks 'Wereldbollen'. Dit is een organisatie die in heel het Pajottenland wordt georganiseerd. Tijdens de wereldbollen (fiets- en wandeltochten) is er een rommelmarkt en boerenmarkt voorzien.

Organisatie = Wosh
Voorzitter Guy VandenEynde: 0498/03 87 77

Rommelmarkt


Tijdens de 'wereldbollen' is er telkens een rommelmarkt in Herne. Verschillende marktkramers kunnen van 13.00 u tot 18.00 u hun waren aanbieden. Een standplaats is gratis maar er moet wel een plaatsje gereserveerd worden bij Carine Vandevelde.

Organisatie = Gemeentebestuur Herne
Carine Vandevelde: 02/397 11 69