Straatnaam trage verbinding tussen Frans Minnaertstraat en Hernekouter

Heb jij een idee om de trage verbinding tussen de Frans Minnaertstraat en de Hernekouter een naam te geven? Laat het weten via tineke.moonens@herne.be of
02 397 11 60, inschrijven kan tot 15 december.
Wie weet kiest de gemeenteraad jouw voorstel en win je een streekproductenmand!
 
Denk wel aan de volgende voorwaarden:
-          Je bent een inwoner van Herne.
-          Je motiveert waarom je deze naam hebt gekozen.
-          De naam is verbonden aan de plaats, de lokale geschiedenis, een gebeurtenis die er plaatsvond of de folklore.
-          De naam is in de Nederlandse taal of het Hernse dialect.
-          Hou rekening met de richtlijnen van de Vereniging van Vlaamse steden en gemeenten.
 
Het is gebruikelijk om bij de keuze van de straatnaam zoveel mogelijk namen te kiezen die typisch voor de gemeente of het gebied zijn waarop de naam betrekking heeft.
Er kunnen geen straten worden vernoemd naar levende personen. Als de gemeente overweegt een straatnaam te vernoemen naar een persoon waarvan nog naaste familie in leven is, is het aangewezen de familie vooraf te contacteren.
De enige uitzondering op de regel dat enkel straten worden vernoemd naar overleden personen zijn de leden van de koninklijke familie. Indien de gemeente voornemens is een straat te vernoemen naar een lid moet vooraf toestemming worden gekregen van het koninklijk huis. Vanzelfsprekend is absoluut te vermijden dat in één gemeente dezelfde straatnaam verschillende keren voorkomt of dat er straatnamen worden gekozen die erg veel op elkaar lijken.