Verkeershinder door triatlonwedstrijd op zondag 2 juli


 

27 juni 2017

 
Beste inwoner van Herne
 
In het eerste weekend van juli organiseert de stad Geraardsbergen een volledig sport weekend rond triatlon. Op zondag 2 juli vindt de hoofdwedstrijd plaats met start in Geraardsbergen en een fietsparcours over Galmaarden en Herne. U ontvangt deze brief omdat u langs het parcours bent gelegen in de gemeente Herne.
 
We komen Herne binnen via Vollezele op de Ninoofsesteenweg in de richting naar Herne centrum om zo via de Hernebosstraat, Grotestraat en H Geeststraat terug op de Edingsesteenweg uit te komen. Vervolgens rijden de atleten de Geraardsbergsesteenweg op, om deze te volgen tot Viane/Moerbeke.
 
Concreet zal er reeds beweging zijn om het parcours voor te bereiden vanaf 8.30 uur. Tot 11 uur is alle verkeer in alle richtingen nog mogelijk. Vanaf 11 uur zal er een eenrichtingsverkeer gelden voor alle doorgaand verkeer in tegengestelde richting van het parcours en dit tot 15.45 uur. Bewoners van straten die aansluiten op het parcours en die hieronder niet afzonderlijk vermeld worden, kunnen hun woning steeds verlaten in de andere richting (niet die via het parcours dus). Er zijn ter hoogte van de Hollestraat, het Centrum en het kruispunt Edingsesteenweg met Geraardsbergsesteenweg oversteekplaatsen over het parcours voorzien voor alle weggebruikers. Dit geldt ook voor de kruispunten Rendries/Brikstraat en Breemstraat/Keystraat.
 
De Hernebosstraat en Grotestraat worden volledig verkeersvrij gemaakt. Aan de bewoners van deze straten vragen wij, indien u tussen 11 en 15.45 uur uw woning wenst te verlaten, uw wagen buiten het parcours te parkeren. Mocht u om dringende redenen het parcours moeten betreden vragen wij contact op te nemen op het nummer 054/43 44 04. Geenzins tegen de atletenstroom inrijden aub!
 
Wij nodigen u uiteraard van harte uit om als toeschouwer de atleten te komen aanmoedigen! Er werd reeds een Challenge Gazette verspreid met alle info. Ook op www.challenge-geraardsbergen.com kan je terecht voor meer info.
 
Ben je graag seingever op de hoek van uw straat? Contacteer dan onze coördinator Marc Van Eenooghe op het nummer 054 43 72 87 of stuur een mailtje naar vrijwilliger@challenge-geraardsbergen.com. Goodybag, t-shirt, catering en bedankingsfeestje wordt voorzien. Inzet van 11 tot 15.45 uur op zondag.
 
 
 
Sportieve groeten