Vliegtuigje gaat over Herne vliegen voor thermografische luchtfoto

In opdracht van de gemeente Herne en in samenwerking met Haviland zal de firma Action-air deze winter een thermografische luchtfoto nemen van alle woningen in Herne. Hiervoor zullen zij  met een klein vliegtuigje boven het grondgebied vliegen. Bij bestaande gebouwen of woningen geeft een thermografische luchtfoto een beeld van eventuele energieverliezen via het dak.
Na het opleveren van de opnames zal het nazorgtraject kenbaar gemaakt worden aan alle inwoners op een infomoment. Via een digitaal loket zullen inwoners de beelden van hun woning kunnen raadplegen. Wie wenst kan een persoonlijk rapport bekomen met daarin de nodige adviezen, tips en eventuele beschikbare subsidies.  Het gemeentebestuur wenst via deze weg inwoners en gebouweigenaars te adviseren om een energetische efficiënte renovatie van hun woning uit te voeren.
De thermografische vluchten zouden, afhankelijk van de weersomstandigheden en de toelatingen van Belgocontrol,  kunnen doorgaan vanaf eind januari 2019. De vluchten gebeuren ’s nachts tussen 22/23u en 3u. Er wordt gevlogen op zo’n 800 meter hoogte.
Dit initiatief is gegroeid vanuit de klimaatwerkgroep om de doelstellingen van het burgemeesterconvenant te behalen.
Er volgt nog een persbericht waarbij we de inwoners meer info zullen verschaffen.