‘Gratis’ zonnepanelen op je dak via de Vlaamse Energielening

Wie dit jaar nog via de Vlaamse Energielening zonnepanelen op zijn of haar dak laat leggen, voelt amper iets van die investering. Met de besparing op de energiefactuur betaal je immers je lening af.
 
Zonnepanelen laten plaatsen op je dak, is goed voor het milieu én zorgt voor een lagere energiefactuur. De kostprijs van zonnepanelen is de laatste jaren enorm gezakt, maar toch bedraagt de investering nog gemiddeld rond de 5000 à 6000 euro .
Toch is het mogelijk om zonnepanelen aan te schaffen zonder dat je daar financieel veel van voelt. Via de Vlaamse Energielening zijn de zonnepanelen als het ware gratis. Maar hoe werkt dat juist? Wanneer je dak gunstig georiënteerd ligt (zie www.energiesparen.be/zonnekaart), kan je zonnepanelen al terugverdienen na 8 jaar. Je kan ze afbetalen via de Vlaamse Energielening, die je ook kan spreiden op 8 jaar. De besparing op de energiefactuur betaalt dan zelf de Energielening terug. Zo voel je niets van de investeringskost. En al wat je in de periode na die 8 jaar bespaart op je energiefactuur, is winst.
Wie interesse heeft om ‘gratis’ zonnepanelen te bekomen, moet zich wel reppen. Eind 2018 wordt de Vlaamse Energielening voor het brede publiek (interestvoet van 2 procent) teruggeschroefd. Voor wie nog een energielening wil bekomen, is het belangrijk om de aanvraag ten allerlaatste op 30 november 2018 in te dienen. Op die manier kunnen deze dossiers nog verwerkt worden voor de start van het nieuwe jaar. De leningen van 0 procent voor kwetsbare doelgroepen blijft overigens bestaan.
De kostprijs van de zonnepanelen kan overigens nog extra gedrukt worden door in te tekenen op de provinciale groepsaankoop via www.vlaamsbrabant.be/groepsaankopen
 
Voor meer informatie over de Vlaamse Energielening, contacteer de kredietbehandelaars van 3Wplus: 
 
Katrien Vervloet & Ine Renson 
02 451 53 85      
energie@3wplus.be 
www.3wplus.be/energie