Nieuwsoverzicht

Zoek hier op nieuwsberichten
Gevonden resultaten : 1 - 5 van 28

01/04/2020NIEUWE TERMIJN OPENBAAR ONDERZOEK VASTSTELLING VAN DE INVENTARIS VAN HET BOUWKUNDIG ERFGOED VAN DE PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

De termijn van het openbaar onderzoek voor de vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed is geschorst omwille van de civiele noodsituatie als gevolg van de coronacrisis en de federale coronavirusmaatregelen van 12 en 17 maart 2020. Van zodra de noodsituatie eindigt loopt de termijn van het openbaar onderzoek weer verder gedurende een resterende periode van 38 dagen. Je wordt van de einddatum op de hoogte worden gebracht via deze website, via een affiche die uit zal hangen in het gemeentehuis, via het Belgisch Staatsblad en via een advertentie in 3 dagbladen.

01/04/2020Politiecontroles naleven maatregelen coronavirus

Ook de lokale politie Pajottenland zal vanaf nu extra controles uitvoeren op het naleven van de maatregelen in de strijd tegen het Coronavirus.Waar de voorbije dagen soms ook nog sensibiliserend en informerend is opgetreden zal voortaan onmiddellijk worden geverbaliseerd.Er zal intensief worden gecontroleerd om te zien als verplaatsingen wel essentieel zijn (woon- werkverkeer, naar winkels, dokter, apotheek, tanken… en naar hulpbehoevende personen), en/of het samenscholingsverbod wordt nageleefd (max. 2 personen, ook in auto‘s). Hierbij moet ook duidelijk zijn dat verplaatsingen met de auto naar parken, … om te gaan wandelen, joggen… niet essentieel zijn.De politie zal zeer herkenbaar optreden maar vraagt aandacht van de mensen voor mogelijke nepagenten die valse controles uitvoeren.

30/03/2020De ophalingen (restafval en PMD) van morgen, 31 maart, gaan gewoon door.

Elk adres (dus elk huisnummer) mag 3 zakken per type afval buitenzetten. In appartementsgebouwen geldt dit per appartement.Deze maatregelen zijn nodig opdat de ophalers hun werk kunnen blijven doen.Intradura en ook wij, hopen op jullie begrip.

30/03/2020Geen speelpleinwerking Winnepoe in de paasvakantie, wel noodopvang in onze scholen

Zoals verwacht, gaat speelpleinwerking Winnepoe niet door tijdens de paasvakantie. Door het coronavirus moeten alle activiteiten, kampen en cursussen tijdens de paasvakantie geannuleerd worden. Zo kan het virus zich langs deze weg niet verder verspreiden.▪️Wat met noodopvang voor kinderen?

26/03/2020Besluit - veiligheidsmaatregelen toegang bossen,natuurgebieden, jacht en vissen

Hierna vinden jullie een besluit houdende veiligheidsmaatregelen ikv toegang tot bossen en natuurgebieden, verbod tot jacht en visserij.