Start | aA | Aanmelden | Sitemap | print | Contact |

Algemene invoering van de omgevingsvergunning vanaf 1 januari 2018

Algemene invoering van de omgevingsvergunning vanaf 1 januari 2018lees meer

Vergeet de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning. Voortaan kun je ze beide in één keer aanvragen via het Omgevingsloket en spreken we van de omgevingsvergunning.

uitnodiging ocmw-raad

uitnodiging ocmw-raadlees meer

De voorzitter van de raad heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de raad voor maatschappelijk welzijn op maandag 11 december 2017 om 20 uur stipt in de Raadzaal van het OCMW, Edingsesteenweg 8A, 1540 Herne.

<strong>De Lijn brengt je veilig thuis bij oudejaar</strong>

De Lijn brengt je veilig thuis bij oudejaarlees meer

Met oudejaar voor de deur denken we aan een leuk feestje of een uitstap met vrienden en familie. Wil je op een veilige manier genieten van je avond? Dan kun je op De Lijn rekenen!

Tijdens oudejaarsnacht zorgen de chauffeurs van De Lijn ervoor dat je veilig kunt feesten, zonder stress en parkeerzorgen!

Voor 3 euro reis je onbeperkt met alle bussen van De Lijn (behalve met de Limburgse snellijnen) vanaf 18 uur op 31 december 2017 tot en met 1 januari 2018.
In onze gemeente rijdt de volgende feestbus:
Lijn 160: Lennik – Gooik – Herne – Galmaarden – Bever

Onbevaarbare waterlopen van de 2de categorie - Zennebekken-Zuid <br />Uitvoering oppervlakkige ruimingswerken

Onbevaarbare waterlopen van de 2de categorie - Zennebekken-Zuid
Uitvoering oppervlakkige ruimingswerkenlees meer

in de periode van 1 december 2017 tot 31 maart 2018 zullen oppervlakkige ruimingswerken aan de provinciale waterlopen gebeuren. In Herne wordt gewerkt aan Rasbeek nr. 1.107.

Buurtbabbels

Buurtbabbelslees meer

Hoe ziet Herne er morgen uit? Hoe veilig is onze gemeente? Heb je het Markepad al ontdekt? Zin om nog beter op de hoogte te zijn en ook om mee te denken over de toekomst van onze gemeente? Kom dan op donderdag 30 november naar de Polyvalente Feestzaal in Sint-Pieters-Kapelle voor de eerste buurtbabbel. Vanaf 19u30 in een gemoedelijke sfeer en met een hapje, een drankje en een muzikaal intermezzo.

<strong>Gemeente Herne start met digitaal loket: eGovFlow</strong>

Gemeente Herne start met digitaal loket: eGovFlowlees meer

Jaarlijks levert de bevolkingsdienst honderden documenten af. Tot nu toe moest je hiervoor op het gemeentehuis langskomen. Er is nu goed nieuws! Vanaf 1 december 2017 kun je 10 attesten direct online aanvragen, vanuit je zetel thuis en dit 24 uur per dag, 7 dagen per week, dus op het moment dat het jou uitkomt.

Week van de recyclageparkwachter

Week van de recyclageparkwachterlees meer

Van 20 tot 24 november gaat de week van de afvalophaler en recyclageparkwachter door, een week waarin we hen graag eens willen BEDANKEN voor hun inzet.

Recyclageparkwachters en afvalophalers staan dagelijks klaar zodat we ons op een eenvoudige manier kunnen ontdoen van ons afval. Maar op het recyclagepark verloopt dat niet altijd even respectvol. 9 op 10 parkwachters werden het afgelopen jaar geconfronteerd met één of andere vorm van verbale agressie, zoals roepen, schelden of intimiderende gebaren.
Ook afvalophalers worden vaak geconfronteerd met onaangepast gedrag van andere weggebruikers.

Daarom roepen we jullie om eens een ander gebaar te maken, namelijk een dikke DANKJEWEL!

Maak een tekening of geef één van de bijgevoegde kaartjes aan je ophaler of parkwachter, je maakt er hen echt gelukkig mee!

Situatie onder controle in Herfelingen

Situatie onder controle in Herfelingenlees meer

In Herfelingen bij Herne, zijn in een bedrijf twee chemische producten accidenteel gemengd.
Dit gebeurde in vaten die hierop voorzien zijn en alle veiligheidsmaatregelen werden meteen geactiveerd.
Er is geen risico voor de omgeving en er vielen geen slachtoffers.
Onze teams zijn er ter plaatse om ervoor te zorgen dat de situatie onder controle blijft, totdat een gespecialiseerde firma de vaten komt leegpompen.

Risico volledig ingedijkt

Risico volledig ingedijktlees meer

De chemische producten die accidenteel gemengd raakten eerder op de dag vandaag in Herfelingen, worden pas morgenochtend overgepompt. Het risico is volledig ingedijkt en er is geen enkel gevaar voor de omwonenden. De brandweer kiest er daarom voor, om de producten pas over te laten pompen wanneer de chemische reactie achter de rug is. Op die manier kan ook het transport in de meest veilige omstandigheden gebeuren. Gedurende de avond en nacht, zullen nog regelmatig preventieve metingen gebeuren.

Het gemeentebestuur liet enkele oorlogsmonumenten restaureren

Het gemeentebestuur liet enkele oorlogsmonumenten restaurerenlees meer

Het gemeentebestuur van Herne voorzag in 2017 een budget van € 10 000 om enkele oorlogsmonumenten van Herne te laten restaureren.
Monumentenwacht Vlaams-Brabant nam de monumenten aan de kerk van Herfelingen, aan de kerk van Sint-Pieters-Kapelle en aan de Patriot onder de loep. Vooral het monument in Sint-Pieters-Kapelle vertoonde sterke barsten en stabiliteitsproblemen.

Conservatie kruisbeeld

Conservatie kruisbeeldlees meer

Het kruisbeeld dat vroeger op de hoek van de Boulevardstraat en de Geraardsbergsestraat stond werd dit jaar geconserveerd.

Elektrische laadpaal aan het gemeentehuis

Elektrische laadpaal aan het gemeentehuislees meer

Elektrische auto‘s zijn tegenwoordig overal en het aantal neemt flink toe, ze veroorzaken minder CO2-uitstoot, minder geluidsoverlast en minder luchtvervuiling door fijn stof.
Deze auto‘s moeten dan natuurlijk ook kunnen laden. Allego helpt u graag door het aanbieden van betrouwbare laadoplossingen. Daarom werd een nieuwe publieke laadpaal aan het gemeentehuis Herne geplaatst. Onze AC laders hebben twee laadpunten, er kunnen twee auto‘s tegelijkertijd laden.
De laadpaal zal binnenkort in werking gesteld worden

Kom tussen 2 en 31 december naar het gemeentehuis en schrijf een brief die iemands leven kan veranderen of zelfs redden

Kom tussen 2 en 31 december naar het gemeentehuis en schrijf een brief die iemands leven kan veranderen of zelfs reddenlees meer

'Jouw brief kan levens veranderen' is het motto van de Schrijfmarathon die Amnesty International vanaf 2 december 2017 op gang trekt. Een op vier van de schrijfacties uit het verleden had impact: een vrijlating, een doodstraf die in celstraf verandert, levensomstandigheden in de gevangenis die verbeteren, ...

Gedichtendag: thema theater

Gedichtendag: thema theaterlees meer

Op donderdag 25 januari 2018 organiseert de Cultuurraad, in samenwerking met bibliotheek Petrus Naghel, een sfeervolle 10de Gedichtendag waaraan iedereen kan deelnemen.

Hernse Senioren Academie cursusaanbod

Hernse Senioren Academie cursusaanbodlees meer

In november 2017 plannen we een nieuwe cursus Kunst en Geschiedenis en vanaf januari 2018 een nieuwe cursus ICT computer start + vervolgmodules. De cursussen worden georganiseerd door de gemeente Herne in samenwerking met de seniorenadviesraad en het Centrum voor Basiseducatie Halle-Vilvoorde.

Buurtfeesten 2017

Buurtfeesten 2017lees meer

Dit jaar organiseerden heel wat inwoners opnieuw een buurtfeest. Enkele sfeerbeelden hiervan kan je terugvinden op onze gemeentelijke facebookpagina. Begint het te kriebelen om ook een buurtfeest te organiseren? Dat kan door een aanvraag in te dienen bij de dienst vrije tijd. Het aanvraagformulier vind je onder het e-loket.

Valentijnsuitstap: optreden 'Johan Verminnen 65' seniorenraad (55+) vrijdag 23 februari 2018

Valentijnsuitstap: optreden 'Johan Verminnen 65' seniorenraad (55+) vrijdag 23 februari 2018lees meer

Op vrijdag 23 februari 2018 organiseert het gemeentebestuur in samenwerking met de seniorenadviesraad een valentijnsuitstap naar ‘T Vondel voor een optreden van ’Johan Verminnen 65‘ TUSSEN EEN GLIMLACH & EEN TRAAN. Johan Verminnen zijn nieuwe songs getuigen van een turbulent maar rijk leven.’Tussen een glimlach & een traan‘ mengt volslagen nieuwe liedjes met oerklassiekers.

Seniorenadviesraad: voordracht "Kunst van ouder worden"

Seniorenadviesraad: voordracht "Kunst van ouder worden"lees meer

Ouder worden gebeurt vanzelf... er leren mee omgaan is een kunst!
In deze voordracht staat Lien D‘Hoe stil bij de beperkingen, maar ook bij de mogelijkheden van het ouder worden, zowel op lichamelijk, psychologisch als sociaal vlak. We krijgen praktische tips om lichamelijk en geestelijk gezond ouder te worden én te blijven.
Lien D‘Hoe is psychologe en gerontoloog.

Straatnaam trage verbinding tussen Frans Minnaertstraat en Hernekouter

Straatnaam trage verbinding tussen Frans Minnaertstraat en Hernekouterlees meer

Heb jij een idee om de trage verbinding tussen de Frans Minnaertstraat en de Hernekouter een naam te geven? Laat het weten via tineke.moonens@herne.be of
02 397 11 60, inschrijven kan tot 15 december.
Wie weet kiest de gemeenteraad jouw voorstel en win je een streekproductenmand!

Oproep monitoren sport anders *

Oproep monitoren sport anders *lees meer

Om de kinderen van Sport Anders ook dit jaar weer een fantastische vakantie te geven zijn creatieve jongeren en helpende handen nodig. De dienst vrije tijd van de gemeente Herne doet daarom een warme oproep naar nieuwe monitoren.

Be-alert: meteen verwittigen bij een noodsituatie

Be-alert: meteen verwittigen bij een noodsituatielees meer

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan onze gemeente vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.