Start | aA | Aanmelden | Sitemap | print | Contact |
<strong>Streekproductenmarkt / tuinbeurs en verwelkoming nieuwe inwoners op 11 september 2016 </strong>

Streekproductenmarkt / tuinbeurs en verwelkoming nieuwe inwoners op 11 september 2016 lees meer

Het gemeentebestuur van Herne heet op 11 september 2016 zijn nieuwe inwoners welkom in het Dominicanessenklooster. Aansluitend vindt in de namiddag een streekproducentenmarkt plaats binnen de muren van het klooster. Alle inwoners zijn van harte welkom op dit gebeuren.

<strong>Awel, ik wil… </strong>

Awel, ik wil… lees meer

Awel beantwoordt jaarlijks meer dan 25.000 oproepen van kinderen en jongeren via telefoon, e-mail, chat of forum.
Als vrijwilliger luister jij naar die vele vragen en verhalen. Je denkt en voelt mee met je oproepers en maakt zo het verschil voor die ene jongen of dat kleine meisje.

Win een speeltuin voor onze gemeente!

Win een speeltuin voor onze gemeente!lees meer

Onze gemeente neemt deel aan de Bebat inzamelactie en kan zo een unieke en milieuvriendelijke speeltuin winnen! Hiervoor rekenen we op u.

Uitreiking solidariteitsprijs 2015, carrièreprijs 2015, winnaar fotowedstrijd 2015 en jonge talenten 2016

Uitreiking solidariteitsprijs 2015, carrièreprijs 2015, winnaar fotowedstrijd 2015 en jonge talenten 2016lees meer

Op vrijdagavond 16 september worden de carrièreprijs voor cultuur 2015 en de solidariteitsprijs 2015 uitgereikt. Ook de winnaar van de fotowedstrijd 2015 wordt bekendgemaakt en de afgestudeerden van de Academie Muziek, Woord en Dans (afdeling Herne) krijgen een attentie.

Informatie- en inschrijvingsavond Nederlands leren

Informatie- en inschrijvingsavond Nederlands lerenlees meer

Het is nooit te laat om Nederlands te leren! De gemeenten Herne, Bever en Galmaarden organiseren in samenwerking met het GLTT-CVO en het Huis van het Nederlands een informatie- en inschrijvingsavond. Hier wordt er getoetst op welk niveau je het best kan starten. Geïnteresseerd? Kom dan op donderdag 25 augustus 2016 naar het Dominicanessenklooster (Heilige Geeststraat 22-24) van 18u30 tot 20u en mis deze informatie- en inschrijvingsavond niet.

'De Belgische Revolutie' door Johan Op de Beeck

'De Belgische Revolutie' door Johan Op de Beecklees meer

Meesterverteller Johan Op de Beeck reconstrueert minutieus en meeslepend het ontstaan van België. Tijdens zijn lezing gaat hij dieper in op zijn boek ’Het verlies van België‘, een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in onze vaderlandse geschiedenis en politiek.

<strong>ONTSPANNINGSNAMIDDAG SENIOREN</strong>

ONTSPANNINGSNAMIDDAG SENIORENlees meer

Dit jaar heeft de ontspanningsnamiddag voor senioren, aangeboden door het gemeentebestuur plaats op woensdag 21 september 2016 om 14 uur in het Bavocentrum te Herfelingen. Noteer deze datum alvast in uw agenda.

Vormingen Archeduc

Vormingen Archeduclees meer

Hier kan men alle vormingen terugvinden, georganiseerd door de gemeente Herne in samenwerking met Archeduc.

<span>Nieuwe openingsuren postkantoor Herne vanaf 5 september 2016</span>

Nieuwe openingsuren postkantoor Herne vanaf 5 september 2016lees meer

Hier vind je de nieuwe openingsuren van het postkantoor in Herne.

Gezocht: gemachtigde opzichters!

Gezocht: gemachtigde opzichters!lees meer

Kandidaten moeten voor ze gemachtigd opzichter kunnen worden, een korte opleiding volgen, bestaande uit een theoretisch deel van een 3-tal uren en een praktisch deel. Ook dit jaar zal de provincie de theoretische opleidingen van de kandidaten gratis organiseren en zal het praktische deel van de vorming in overleg met de lokale politie worden opgezet.
Geïnteresseerde ouders, leerkrachten, vrijwilligers, …. Kunnen zich tot 01 oktober 2016 ENKEL DIGITAAL VIA http://www.vlaamsbrabant.be/pivo/politie/opleiding-aan-derden/verkeer/gemachtigd-opzichter.jsp inschrijven voor één van de geplande theoretische opleidingen

Festiv' Herne

Festiv' Hernelees meer

Zin om volledig uit de bol te gaan? Te dansen, zingen en springen? Dan moet je op 8 oktober op het kaatsplein in Herne zijn! Omstreeks 19 uur vangen er allerlei optredens aan.

<strong>Met uw Omnipas 65+ reist u zorgeloos en goedkoop</strong>

Met uw Omnipas 65+ reist u zorgeloos en goedkooplees meer

Naar de kapper? Een uitstapje met de kleinkinderen? Of gaan lunchen met vrienden? De chauffeurs van De Lijn brengen u met plezier overal naartoe. Vlakbij huis of wat verder weg. Want met uw Omnipas 65+ reist u overal in Vlaanderen onbeperkt met elke bus en tram van De Lijn. En dat tegen een voordeeltarief!

<strong>Schatten van vlieg Pajottenland</strong>

Schatten van vlieg Pajottenlandlees meer

Vlieg heeft verschillende schatten verstopt in het Pajottenland en daagt jullie uit om deze schatten te gaan zoeken.

<strong>iD-Kloosterproject</strong>

iD-Kloosterprojectlees meer

Toen de gemeente Herne in 2010 na aankoop de sleutel van het Dominicanessenklooster ontving, kreeg ze deze wijze woorden er bovenop: "Bomen kunnen elkaar niet ontmoeten, mensen wel." Een kern van waarheid die we graag als basis gebruiken bij de opmaak van de toekomstvisie van deze kloostersite.