Start | aA | Aanmelden | Sitemap | print | Contact |
Een nummerplaat voor elke bromfiets

Een nummerplaat voor elke bromfietslees meer

Alle bromfietsen (nieuw en gebruikt) moeten worden ingeschreven voor 11 december 2016.

<strong>VACATURE MAATSCHAPPELIJK WERKER</strong>

VACATURE MAATSCHAPPELIJK WERKERlees meer

Het OCMW van Herne heeft een vacature voor een halftijdse ( 19/38 ) betrekking van maatschappelijk werker m/v in contractueel verband voor een bepaalde duur ( 2 jaar ) voor de algemene sociale dienst.

<strong> Onderhoudswerken aan de elektriciteitscabine Galgendries te Herne </strong>

Onderhoudswerken aan de elektriciteitscabine Galgendries te Herne lees meer

Omwille van bovenvermelde werken is Infrax verplicht de stroomlevering te onderbreken op vrijdagnamiddag 18/11/2016.
Volgende straten zullen een stroomonderbreking ondervinden:
Ranckhove nr 1 tot 21 en 2 en 4; Grotestraat nr 34 tot 38 en 51 tot 61; Hoogbaan nr 2 tot 14 en 5 tot 23; Barakkendries nr 6 en 8
Postborre nr 1 en 2 tot 6; Moerstraat nr 1 tot 9 en 2 tot 10

Erfgoed Halleluja!

Erfgoed Halleluja!lees meer

Gemeente Herne, vzw HERinNEring en Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei nodigen je uit op de eindejaardrink en erfgoedmarkt met als thema ’Erfgoed Halleluja‘.
Ben je geboeid door het verleden? Ben je benieuwd welke organisaties zich in het Pajottenland en de Zennevallei bezighouden met erfgoed en geschiedenis? Wil je meer weten over de boeiende erfgoedprojecten die in de regio georganiseerd worden? Zorg dat je er bij bent!

Schrijfmarathon Amnesty International

Schrijfmarathon Amnesty Internationallees meer

In december vorig jaar kropen miljoenen mensen in hun pen om gerechtigheid te eisen voor 12 individuen en gemeenschappen tijdens de jaarlijkse Internationale Schrijfmarathon van Amnesty International. Die schrijfactie was een groot succes met bijna 3,8 miljoen brieven, e-mails, sms‘en en andere berichten wereldwijd. In Vlaanderen verzamelden we maar liefst 32498 berichten.

Openingsuren PWA

Openingsuren PWAlees meer

Vanaf november 2016 zal het PWA-kantoor enkel nog open zijn op maandag en dinsdag van 8u30 tot 12u.

Correctie openingsuren recyclagepark

Correctie openingsuren recyclageparklees meer

Rechtzetting openingsuren recyclagepark.
De openingsuren van het gemeentelijk recyclagepark werden foutief gepubliceerd in de laatste editie van het infoblad. Hier kan u de correcte openingsuren terug vinden. Onze excuses voor het ongemak.

Openbare verkoop landbouwgronden

Openbare verkoop landbouwgrondenlees meer

Het OCMW verkoopt een aantal landbouwgronden openbaar op woensdag 7 december 2016 om 14uur in De Egelantier, Centrum 10 in Herne. Voor meer inlichtingen kan men zich wenden tot het kantoor van notaris An-Katrien Van Laer uit Herne.

Langdurige overvloedige regenval en overstromingen van 27 mei tot 26 juni 2016

Langdurige overvloedige regenval en overstromingen van 27 mei tot 26 juni 2016lees meer

In het Belgisch Staatsblad van 31 oktober 2016 is het Besluit van de Vlaamse Regering van 7 oktober 2016 verschenen waarbij de langdurige overvloedige regenval en overstromingen die hebben plaatsgevonden van 27 mei tot 26 juni 2016 als algemene ramp wordt beschouwd en waarbij de geografische uitgestrektheid van de ramp wordt afgebakend tot alle Vlaamse gemeenten en steden. De uiterste datum voor het indienen van de aanvragen tot financiële tegemoetkoming is vastgelegd op 31 januari 2017. Andere aandachtspunten vinden u verder in het artikel.

Gedichtendag - 26 januari 2017

Gedichtendag - 26 januari 2017lees meer

Op Gedichtendag organiseert de Cultuurraad, in samenwerking met de Bibliotheek, een sfeervolle gedichtenavond waaraan iedereen kan deelnemen. Dit jaar laten we ons inspireren door de waardevolle woorden die onze landschapskubus sieren en die samenvatten wat we in Herne willen zijn: verbonden, veerkrachtig, respectvol en authentiek.
Jeugdfanfare Crescendo zorgt alvast voor de muzikale omlijsting. Zorgt u voor een gedicht? Kom op donderdag 26 januari 2017 naar bibliotheek ’Petrus Naghel‘ en draag jouw lievelingsgedicht binnen dit thema voor! (Opgelet: slechts 1 gedicht per persoon.)
Schrijf in via nelly.wyns@herne.be of 02 397 11 70.

<h1 id=Uitvoeringsplan voor huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval"/>

Uitvoeringsplan voor huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval

lees meer

Uitvoeringsplan Huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval

Verkeersveiligheidonderzoek

Verkeersveiligheidonderzoeklees meer

Kans maken op een iPad mini EN de verkeersveiligheid voor zwakke weggebruikers in uw stad of gemeente helpen verbeteren?
Het kan door de vragenlijst van het Europees project InDeV in te vullen!

European Social Survey

European Social Surveylees meer

België neemt sinds 2001 om de twee jaar deel aan de European Social Survey. De KU Leuven voert dit onderzoek uit om de sociale, politieke en ethische attitudes van onze landgenoten in kaart te brengen. Het onderzoek vindt telkens plaats in een aantal at random geselecteerde gemeenten. Voor de achtste ronde van dit onderzoek behoort de gemeente Herne tot de toevalssteekproef.

Vormingen Archeduc

Vormingen Archeduclees meer

Hier kan men alle vormingen terugvinden, georganiseerd door de gemeente Herne in samenwerking met Archeduc.

<span>Nieuwe openingsuren postkantoor Herne vanaf 5 september 2016</span>

Nieuwe openingsuren postkantoor Herne vanaf 5 september 2016lees meer

Hier vind je de nieuwe openingsuren van het postkantoor in Herne.

Gezocht: gemachtigde opzichters!

Gezocht: gemachtigde opzichters!lees meer

Kandidaten moeten voor ze gemachtigd opzichter kunnen worden, een korte opleiding volgen, bestaande uit een theoretisch deel van een 3-tal uren en een praktisch deel. Ook dit jaar zal de provincie de theoretische opleidingen van de kandidaten gratis organiseren en zal het praktische deel van de vorming in overleg met de lokale politie worden opgezet.
Geïnteresseerde ouders, leerkrachten, vrijwilligers, …. Kunnen zich tot 01 oktober 2016 ENKEL DIGITAAL VIA http://www.vlaamsbrabant.be/pivo/politie/opleiding-aan-derden/verkeer/gemachtigd-opzichter.jsp inschrijven voor één van de geplande theoretische opleidingen