Start | aA | Aanmelden | Sitemap | print | Contact |

De Lijn: tijdelijke omleiding lijn 160

De Lijn: tijdelijke omleiding lijn 160lees meer

AWV liet ons weten dat de aannemer Stadsbader nv opnieuw de planning wijzigt voor de werken aan het rondpunt in Kokejane. De werken aan het rondpunt in Kokejane op de Assesteenweg worden uitgevoerd van maandag 14 mei 2018 tot en met vrijdag 18 mei 2018. De Lijn voorziet een omleiding.

Herstel rondpunt Kokejane Steenweg Asse: omleiding verkeer

Herstel rondpunt Kokejane Steenweg Asse: omleiding verkeerlees meer

AWV liet ons weten dat de aannemer Stadsbader nv opnieuw de planning wijzigt voor de werken aan het rondpunt in Kokejane. De werken aan het rondpunt in Kokejane op de Assesteenweg worden uitgevoerd van maandag 14 mei 2018 tot en met vrijdag 18 mei 2018.

Hoor ik dat goed?

Hoor ik dat goed?lees meer

Hoor ik dat goed? Infoavond rond gehoorschade op zaterdag 21 april 2018.

Belfius bank Herne verbouwt zijn kantoren

Belfius bank Herne verbouwt zijn kantorenlees meer

Belfius bank Herne verbouwt zijn kantoren. Als tijdelijke locatie verhuist de bank naar bureelcontainers die aan de overzijde van de straat, op het Heldenplein, komen te staan. Voor het leveren van de containers maakt de aannemer gebruik van een mobiele kraan.
De tijdelijke locatie wordt gebruikt tot 30 oktober 2018. Daarna gaat het vernieuwde bankfiliaal terug open.

<h1>Het gemeentebestuur van Herne gaat over tot de aanwerving van een (m/v): technisch assistent (2 voltijdse functies) en een coördinator technische dienst (1 voltijdse functie)</h1>

Het gemeentebestuur van Herne gaat over tot de aanwerving van een (m/v): technisch assistent (2 voltijdse functies) en een coördinator technische dienst (1 voltijdse functie)

lees meer

De gemeente Herne werft twee technisch assistenten aan en een coördinator voor de technische dienst.

Het gemeentebestuur van Herne gaat over tot de aanwerving van een (m/v): deskundige vrije tijd - specialisatie cultuur - halftijdse betrekking (19/38 u) - graad B1-B3

Het gemeentebestuur van Herne gaat over tot de aanwerving van een (m/v): deskundige vrije tijd - specialisatie cultuur - halftijdse betrekking (19/38 u) - graad B1-B3lees meer

Het gemeentebestuur van Herne gaat over tot de aanwerving van een (m/v): deskundige vrije tijd – specialisatie cultuur
halftijdse betrekking (19/38 u) - graad B1-B3

Erfgoeddag 2018

Erfgoeddag 2018lees meer

Het erfgoeddepot van Herne laat voor de eerste keer zijn prille schatten zien! Kom langs om ze te bewonderen en kies mee waarover de eerste uitgebreide expo zal gaan. Breng ook gerust een foto, object of document mee dat jij hebt en dat iets te maken heeft met de geschiedenis van Herne. Ofwel scannen we dit in zodat het digitaal veilig bewaard wordt, ofwel geven we het een plaatsje in ons depot.

<br />Uitnodiging OCMW-raad


Uitnodiging OCMW-raadlees meer

De voorzitter van de raad heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn maandag 9 april 2018 om 20u in de raadzaal van het OCMW (Edignsesteenweg 8A, 1540 Herne).

<strong>Herstel betonplaten Kapellestraat</strong>

Herstel betonplaten Kapellestraatlees meer

De gemeentelijke technische dienst voert tijdens de paasvakantie wegeniswerken uit in de Kapellestraat tussen het kruispunt met Liezebeekwijk (meest zuidelijke kruispunt) en Kartuizerstraat.
Om de hinder voor de bewoners zo klein mogelijk te houden worden de werken in twee fasen opgesplitst.

Hoe je afval correct aanbieden

Hoe je afval correct aanbiedenlees meer

Vanaf 1 april 2018 worden dichtgeplakte zakken of overladen zakken die half dichtgebonden zijn niet meer meegenomen door de vuilnisophalers van Intradura.

Wijziging locatie Bloedgevers Herne

Wijziging locatie Bloedgevers Hernelees meer

Wie bloed wil geven bij de Bloedgevers Herne kan vanaf heden terecht in het Dominicanessenklooster.

Infoflash kinderopvang krokusvakantie

Infoflash kinderopvang krokusvakantielees meer

Infoflash speelplein paasvakantie 2018

Z<strong>ITDAGEN 2018 PERSONENBELASTING HERNE                        </strong>

ZITDAGEN 2018 PERSONENBELASTING HERNE                        lees meer

Op dinsdag 29 mei en vrijdag 1 juni 2018 vanaf 9 uur tot 15 uur zullen 2 ambtenaren van de belastingen aanwezig zijn op het OCMW Edingsesteenweg 8A,1540 Herne om mensen, die problemen hebben met of hulp willen bij het invullen van hun belastingaangifte , bij te staan.

Buitenspeeldag 2018

Buitenspeeldag 2018lees meer

Zin om buiten te spelen? Of je uit te leven op de springkastelen, in de knutselhoek, je te laten schminken,…? Kom dan op 18 april 2018 naar het Dominicanessenklooster. Naar jaarlijkse gewoonte gaat dan de Buitenspeeldag door. Deze activiteit wordt gratis aangeboden. Binnenkort meer info

Cerieuzeneuzen

Cerieuzeneuzenlees meer

CurieuzeNeuzen Vlaanderen is een wetenschappelijk onderzoek waarbij de bevolking de handen uit de mouwen steekt. Onder leiding van professionele wetenschappers verzamelen burgers data over luchtkwaliteit. Zo helpen ze mee om een uitdagend wetenschappelijk probleem op te lossen. De bedoeling is om luchtkwaliteit over heel Vlaanderen gedetailleerd in kaart te brengen, zowel in de stad als op het platteland.

Zonnekaart

Zonnekaartlees meer

Hoe scoort jouw dak voor zonne-energie?

<strong><em>Lokale veiligheidsbevraging 2018 </em></strong>

Lokale veiligheidsbevraging 2018 lees meer

Momenteel wordt alles in gereedheid gebracht voor de nieuwe editie van de veiligheidsmonitor. Dit is een bevolkingsbevraging over verschillende veiligheidsthema‘s die georganiseerd wordt door de FOD Binnenlandse Zaken in samenwerking met de politie en de lokale besturen. De resultaten ervan worden gebruikt als insteek voor de nieuwe beleidsplannen voor de lokale politie en de lokale besturen, die in 2019 worden opgemaakt.

Kind op kamp? Een overlevingsplan voor ouders

Kind op kamp? Een overlevingsplan voor ouderslees meer

Deze infoavond richt zich naar ouders van kinderen die op kamp gaan en biedt een antwoord op vragen zoals: Mijn kind gaat alleen mee op kamp, wat nu? Hoeveel zakgeld geef ik mee? Is er een financiële tegemoetkoming mogelijk en wat als mijn kind specifieke zorg nodig heeft? Het aanreiken van handvaten zorgt ervoor dat je je samen met het kind kan voorbereiden op dit avontuur wanneer ze voor even uit je gezichtsveld verdwijnen.

Zomeractiviteiten 2018

Zomeractiviteiten 2018lees meer

Er staan weer heel wat leuke zomeruitstappen op het programma! Bekijk ons aanbod en reserveer alvast je plaatsje. Meer info via jeugd@herne.be. Laat de zon en de vakantie maar komen!

Sport Anders tijdens de schoolvakanties

Sport Anders tijdens de schoolvakantieslees meer

De sportdienst organiseert tijdens de schoolvakanties Sport Anders, een sport- en creakamp voor jongeren met een mentale beperking.
De kinderen worden door ervaren begeleiders een hele dag geanimeerd met sport, spel en creamomenten van 9 uur tot 16 uur. Er is opvang voorzien van 8u30 tot 16u30.

Vervroegde verkiezingen in Herne!

Vervroegde verkiezingen in Herne!lees meer

In Herne zijn er al verkiezingen op zondag 22 april! De stemhokjes en stembussen zullen speciaal voor kinderen klaarstaan in het Dominicanessenklooster. Kies of je komt, maar als je niet komt, zou je de verkeerde keuze kunnen maken 😉
Inschrijven is niet nodig. Maar reserveer zondagnamiddag 22 april dus alvast in je agenda! Voor meer informatie kan je terecht via erfgoed@herne.be

Lentefeest

Lentefeestlees meer

De gemeentelijke seniorenraad organiseert voor de derde maal een lentefeest op donderdag 26 april 2018 vanaf 14 uur in zaal Bavo in Herfelingen.

Sportigo sportkampen

Sportigo sportkampenlees meer

Sportkampen Herne is een bruisende organisatie die kleuter- en kidskampen organiseert tijdens schoolvakanties! Ben je op zoek naar een zinvolle, kwaliteitsvolle, maar boven al leuke vakantiebesteding voor je kind? Motorische en creatieve activiteiten voor je kleuter, in een uitdagende omgeving?
Kom nu mee sporten!

Vormingen georganiseerd door Archeduc

Vormingen georganiseerd door Archeduclees meer

Archeduc organiseert in samenwerking met de gemeente weer tal van vormingen. Schrijf je snel in.

Oproep nieuw bestuur jeugdhuis

Oproep nieuw bestuur jeugdhuislees meer

Jeugdhuis Kont1R is op zoek naar een nieuwe bestuursploeg. Zin om het jeugdhuis wekelijks open te houden en maandelijks een feestje te organiseren? Dan ben jij de geschikte persoon! Voor meer info mail naar jhkont1r@gmail.com

Stand van zaken van de waterbeheersingswerken uit te voeren aan de Mark om de woningen in de Stationsstraat, Rendries en Scherpstraat te beschermen

Stand van zaken van de waterbeheersingswerken uit te voeren aan de Mark om de woningen in de Stationsstraat, Rendries en Scherpstraat te beschermenlees meer

Op 14 juni 2017 verkreeg de VMM een stedenbouwkundige vergunning voor de aanleg van de lokale waterkeringen in Galmaarden en Herne. Aansluitend aan deze vergunning, zijn de technische plannen verder aangepast waarbij het bestek voor deze eerste fase werd gepubliceerd op 20 oktober 2017. Half november werden de werken gegund. Nadat de nodige middelen voor de werken (bijna 1,7 miljoen euro) zijn vastgelegd, kunnen de werken starten. Vermoedelijk zal dit gebeuren in het voorjaar van 2018. Voorafgaand aan de start van deze werken zal nog een informatievergadering georganiseerd worden. Ondertussen werkt de VMM verder aan de ontwikkeling van de gecontroleerde overstromingsgebieden en de vistrappen.

Speelplein Winnepoe zoekt kandidaat monitoren

Speelplein Winnepoe zoekt kandidaat monitorenlees meer

Voor de komende vakantieperiodes in 2018 zijn wij op zoek naar een aantal bijkomende monitoren voor onze speelpleinwerking. Ben je ouder dan 17 jaar, ben je graag actief met kinderen bezig, aarzel dan niet om je kandidaat te stellen.

Technische dienst zoekt jobstudenten

Technische dienst zoekt jobstudentenlees meer

Het gemeentebestuur is op zoek naar jobstudenten voor de technische dienst. Kandidaten kunnen zich aanbieden voor de paasvakantie en/of de zomervakantie (juli, augustus, september).

Uitstap Bozar

Uitstap Bozarlees meer

Zin om op ontdekkingstocht te gaan door een tentoonstelling en om daarna even zelf kunstenaar te zijn? Dat kan! De jeugdregio Pajottenland gaat op uitstap naar de Bozar in Brussel.