Start | aA | Aanmelden | Sitemap | print | Contact |

Lezing Pascale Naessens

Lezing Pascale Naessenslees meer

Velen willen gezonder gaan eten, maar vragen zich af: hoe doe je dat? Het heeft weinig te maken met wilskracht maar veel met inzicht.
Pascale Naessens vertelt hoe je de kracht van natuurlijke voeding kan leren kennen en welke gevolgen deze manier van leven heeft voor ons lichaam.

<strong>Onderhoudswerken van de onbevaarbare waterlopen van de 2de categorie - Zennebekken-zuid</strong>

Onderhoudswerken van de onbevaarbare waterlopen van de 2de categorie - Zennebekken-zuidlees meer

De provincie Vlaams-Brabant informeert eveneens dat tot 31 maart 2018 de oppervlakkige ruimingswerken aan de provinciale waterlopen zullen plaatsvinden in het Zennebekken-Zuid: Rasbeek nr 1.107.

<strong>Onderhoudswerken van de onbevaarbare waterlopen van de 2<sup>de</sup> categorie - Denderbekken</strong>

Onderhoudswerken van de onbevaarbare waterlopen van de 2de categorie - Denderbekkenlees meer

De provincie Vlaams-Brabant informeert dat tot 31 maart 2018 de oppervlakkige ruimingswerken aan de provinciale waterlopen zullen plaatsvinden in het Denderbekken.

Opstarttraject korte keten voor land- en tuinbouwers

Opstarttraject korte keten voor land- en tuinbouwerslees meer

Het Steunpunt Hoeveproducten ondersteunt al 15 jaar land- en tuinbouwers bij de opstart en de verdere uitbouw van een thuisverkoop van (een deel van) hun producten via de Korte Keten. Zeker in de sterk verstedelijkte provincie Vlaams-Brabant biedt de Korte Keten een potentieel en toekomstmogelijkheden voor menig land- en tuinbouwbedrijf. Met de ondersteuning van de provincie Vlaams-Brabant willen zij er dan ook voor ijveren om de instroom in de Korte Keten te verhogen. Zij bieden dan ook vanuit het Steunpunt Hoeveproducten in jan – febr 2018 een ’opstarttraject‘ aan voor land- en tuinbouwers die overwegen in het Korte Keten verhaal te stappen.

<strong>AANLEG WERFRESERVE POETSHULP </strong>

AANLEG WERFRESERVE POETSHULP lees meer

Het OCMW van Herne wenst een werfreserve voor de duur van 2 jaar aan te leggen voor de functie van poetshulp in contractueel verband ( m/v ) voor zijn poetsdienst aan huis met dienstencheques.

<strong><span>PWA WORDT WIJK-WERKEN</span></strong>

PWA WORDT WIJK-WERKENlees meer

Vanaf 31 december 2017 stopt de werking van het PWA over gans Vlaanderen.
Op 1 januari 2018 start de Vlaamse overheid met wijk-werken.
Voor de gemeente Herne zal Mevr. Ria Alaert instaan als bemiddelaar wijk-werken.

Vuurwerk

Vuurwerklees meer

De eindejaarsfeesten staan voor de deur. De voorbereidingen voor Kerst & Nieuw zijn al volop aan de gang. Minister Ben Weyts roept iedereen op om de nodige aandacht te hebben voor het dierenwelzijn. Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek heeft bevestigd wat veel baasjes al langer weten: de lichtflitsen en luide knallen van vuurwerk beangstigen heel wat dieren in grote mate. Elk jaar sterven er dieren, nadat ze volledig in paniek geraakten door het onbekende vuurwerk.

Blokspot

Blokspotlees meer

Vanaf 2 januari 2018 kunnen alle studenten in het Dominicanessenklooster terecht voor de blokspot.

Geef de dief geen reden tot feesten!

Geef de dief geen reden tot feesten!lees meer

De feestperiodes zijn weer in het land! Een dief ziet hier zijn kans schoon om toe te slaan. Geef hem geen reden tot feesten met zijn gestolen buit. Klik door voor enkele preventietips.

<strong>Allen samen in actie tegen lepra! </strong>

Allen samen in actie tegen lepra! lees meer

Op 26, 27 en 28 januari 2018 vindt het campagneweekend van Damiaanactie plaats. Daarmee zetten wij onze strijd tegen lepra onverminderd verder. Kom dat weekend samen met ons in actie!

Algemene invoering van de omgevingsvergunning vanaf 1 januari 2018

Algemene invoering van de omgevingsvergunning vanaf 1 januari 2018lees meer

Vergeet de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning. Voortaan kun je ze beide in één keer aanvragen via het Omgevingsloket en spreken we van de omgevingsvergunning.

Onbevaarbare waterlopen van de 2de categorie - Zennebekken-Zuid <br />Uitvoering oppervlakkige ruimingswerken

Onbevaarbare waterlopen van de 2de categorie - Zennebekken-Zuid
Uitvoering oppervlakkige ruimingswerkenlees meer

in de periode van 1 december 2017 tot 31 maart 2018 zullen oppervlakkige ruimingswerken aan de provinciale waterlopen gebeuren. In Herne wordt gewerkt aan Rasbeek nr. 1.107.

<strong>Gemeente Herne start met digitaal loket: eGovFlow</strong>

Gemeente Herne start met digitaal loket: eGovFlowlees meer

Jaarlijks levert de bevolkingsdienst honderden documenten af. Tot nu toe moest je hiervoor op het gemeentehuis langskomen. Er is nu goed nieuws! Vanaf 1 december 2017 kun je 10 attesten direct online aanvragen, vanuit je zetel thuis en dit 24 uur per dag, 7 dagen per week, dus op het moment dat het jou uitkomt.

Gedichtendag: thema theater

Gedichtendag: thema theaterlees meer

Op donderdag 25 januari 2018 organiseert de Cultuurraad, in samenwerking met bibliotheek Petrus Naghel, een sfeervolle 10de Gedichtendag waaraan iedereen kan deelnemen.

Valentijnsuitstap: optreden 'Johan Verminnen 65' seniorenraad (55+) vrijdag 23 februari 2018

Valentijnsuitstap: optreden 'Johan Verminnen 65' seniorenraad (55+) vrijdag 23 februari 2018lees meer

Op vrijdag 23 februari 2018 organiseert het gemeentebestuur in samenwerking met de seniorenadviesraad een valentijnsuitstap naar ‘T Vondel voor een optreden van ’Johan Verminnen 65‘ TUSSEN EEN GLIMLACH & EEN TRAAN. Johan Verminnen zijn nieuwe songs getuigen van een turbulent maar rijk leven.’Tussen een glimlach & een traan‘ mengt volslagen nieuwe liedjes met oerklassiekers.