Start | aA | Aanmelden | Sitemap | print | Contact |

<h2>Verbod voor particulieren op het gebruik van glyfosaat</h2>

Verbod voor particulieren op het gebruik van glyfosaat

lees meer

Op voorstel van Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, en Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, heeft de Vlaamse regering op vrijdag 14 juli 2017, beslist dat het gebruik van de onkruidverdelger glyfosaat door particulieren verboden is. Dit verbod gaat in op 19 juli 2017, de dag na publicatie van het besluit in het Belgisch staatsblad. Vind hier de volledige wettekst in het Belgisch Staatsblad.

<span style=Verkeershinder in augustus door werken aan spoorwegen Herne."/>

Verkeershinder in augustus door werken aan spoorwegen Herne.lees meer

In augustus werkt Infrabel aan overwegen van de spoorlijn Edingen-Geraardsbergen in Tollembeek en Herne. De rijweg wordt afgesloten voor alle verkeer ter hoogte van de overweg. De straten waar zich overwegen bevinden blijven bereikbaar voor plaatselijk verkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid.

Intrekking milieuvergunningsaanvraag klasse 1 Eoly

Intrekking milieuvergunningsaanvraag klasse 1 Eolylees meer

Begin dit jaar diende Eoly een milieuvergunningsaanvraag in voor de bouw van een windturbinepark van 3 turbines in Sint-Pieters-Kapelle.
Op 13 juli 2017 werd de gemeente officieel, door de Provincie Vlaams-Brabant, in kennis gesteld dat Eoly besliste om het project in zijn huidige vorm in te trekken.

<span style=Aankondiging Openbaar Onderzoek RUP Lokaal Bedrijventerrein"/>

Aankondiging Openbaar Onderzoek RUP Lokaal Bedrijventerreinlees meer

Gemeente Herne-Aankondiging Openbaar Onderzoek RUP Lokaal Bedrijventerrein
Het college van burgemeester en schepenen van Herne deelt mee aan het publiek dat een openbaar onderzoek wordt geopend betreffende het ontwerp van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Lokaal Bedrijventerrein, voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad op 26 juni 2017.
Het dossier ligt alle werkdagen van 01 augustus 2017 tot en met 29 september 2017 van 8.30u tot 12.00u op het gemeentehuis ter inzage(dienst grondgebiedzaken).
Bezwaren/opmerkingen worden uiterlijk de laatste dag van het openbaar onderzoek toegezonden aan de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening(GECORO), Centrum 17, 1540 Herne per aangetekende brief of digitaal.

<span style=Verkeersmaatregelen wegmarkeringen Centrum"/>

Verkeersmaatregelen wegmarkeringen Centrumlees meer

Op donderdag 13 juli 2017 brengt de gemeentelijke technische dienst wegmarkeringen aan in het Centrum ter hoogte van het kruispunt met de Ninoofsesteenweg, Edingsesteenweg en Stationsstraat. De werken vinden plaats van 7.30 uur tot 16.30 uur.

Overzicht ophalingen restafval in juli en augustus

Overzicht ophalingen restafval in juli en augustuslees meer

Regeling zomerperiode 2017 :
Dinsdag 4 juli : extra ophaling restafval
Woensdag 12 juli : normale ophaling restafval en PMD
Dinsdag 18 juli : extra ophaling restafval
Donderdag 20 juli : normale ophaling papier en karton
Dinsdag 25 juli : normale ophaling restafval en PMD

lees meer

De gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant,

Overwegende dat door de aanhoudende droogte een politiebesluit werd genomen op 22 juni 2017;

dat de genomen maatregelen in het politiebesluit niet langer nodig zijn;

gelet op art.128 van de provinciewet, op de art. 1 en 2 van de wet van 6 maart 1818, gewijzigd door de wet van 5 juni 1934, omtrent de straffen bij onder meer provinciale reglementen vast te stellen.

lees meer

De gemeentediensten zijn gesloten tijdens de maand juli op :
- zaterdag 1 juli 2017
- dinsdagavond 4 juli 2017
- maandag 10 juli 2017 (brugdag)
- dinsdag 11 juli 2017 (Feest van de Vlaamse Gemeenschap)
- Dinsdagavond 18 juli 2017
- Vrijdag 21 juli 2017 (Nationale Feestdag)
- Zaterdag 22 juli 2017

Wandelzoektocht Schatten van Vlieg

Wandelzoektocht Schatten van Vlieglees meer

Vlieg heeft een schat verstopt. Ga samen met vlieg deze zomer op zoek naar de fijnste geurtjes. Neem tussen 1 juli en 31 augustus 2017 deel aan onze zomerse zoektocht en zoek de schatkist. Beleef een geuravontuur door de straten en velden van het Pajottenland. Voor één keer mag je je neus in andermans zaken steken !

Noodcentrales nu ook bereikbaar via app

Noodcentrales nu ook bereikbaar via applees meer

Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block hebben vandaag de applicatie "112 BE” voorgesteld. Via deze app kunnen burgers in nood hulp inroepen van brandweer, ambulance en/of politie in België. Het gebruik van de app kan belangrijke tijdswinst opleveren bij de behandeling van noodoproepen. Uiteraard kunnen burgers de noodcentrales ook nog altijd via een klassieke telefonische oproep bereiken, via de vaste telefoon of per gsm.

<span style=Verkeershinder door triatlonwedstrijd op zondag 2 juli"/>

Verkeershinder door triatlonwedstrijd op zondag 2 julilees meer

In het eerste weekend van juli organiseert de stad Geraardsbergen een volledig sport weekend rond triatlon. Op zondag 2 juli vindt de hoofdwedstrijd plaats met start in Ge-raardsbergen en een fietsparcours over Galmaarden en Herne. U ontvangt deze brief om-dat u langs het parcours bent gelegen in de gemeente Herne.

<span style=Wegeniswerken Centrum Herne tot zaterdag 1 juli 2017 (9.00 uur)"/>

Wegeniswerken Centrum Herne tot zaterdag 1 juli 2017 (9.00 uur)lees meer


Van vrijdag 23 juni tot en met vrijdag 30 juni 2017 geldt volgende aangepaste verkeersregeling:

Warmte: waarschuwing

Warmte: waarschuwinglees meer

Warme dagen zijn niet ongevaarlijk. Zeker warme dagen aan het begin van de zomer. Mensen hebben zich nog onvoldoende kunnen aanpassen aan het warmere weer. Gezondheidskundig gezien zijn deze vroege warme dagen dus gevaarlijker dan tijdens de zomermaanden.

<h1>Voorlopige vaststelling van de ontwerpkaart met meest kwetsbare waardevolle bossen </h1>

Voorlopige vaststelling van de ontwerpkaart met meest kwetsbare waardevolle bossen 

lees meer

De Vlaamse regering tekende op 31/03/2017 het besluit tot voorlopige vaststelling van de ontwerpkaart met de meest kwetsbare waardevolle bossen in de gemeenten.

Oproep tot waakzaamheid

Oproep tot waakzaamheidlees meer

De minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken, Jan Jambon, roept op tot waakzaamheid op kerkhoven. In het kader van de toename van metaaldiefstallen op kerkhoven worden een reeks preventiemaatregelen voorgesteld.

Zomeractiviteiten 2017 - jeugdregio Pajottenland

Zomeractiviteiten 2017 - jeugdregio Pajottenlandlees meer

Jeugdregio Pajottenland heeft alweer een leuk zomerprogramma voor jullie klaar. Zin om deel te nemen aan één van de activiteiten? Schrijf je dan in via jeugd@herne.be. De zomervakantie dat wordt een feestje!