Start | aA | Aanmelden | Sitemap | print | Contact |

Reserveer je tickets voor activiteiten van GC Herne via
https://www.eventbrite.nl/o/gc-herne-18547366059?s=91115439

Ninoofsesteenweg terug open op woensdag 20 februari & start werken fase 2

Ninoofsesteenweg terug open op woensdag 20 februari & start werken fase 2lees meer

In de Scheibeekstraat investeert Aquafin in de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel. Tegelijk wordt de wegenis vernieuwd. Fase 1 wordt op 20 februari 2019 afgerond, maar mogelijk 1 dag vroeger. Fase 2 gaat tijdig van start. Aquafin meldt ons dat het einde van fase 2 voorzien is op woensdag 15 mei 2019.

Bewonersworkshops 'Energie-initiatieven op 26/02' en 'Landschapsbeleving op 28/02'

Bewonersworkshops 'Energie-initiatieven op 26/02' en 'Landschapsbeleving op 28/02'lees meer

In het kader van een landschapsstudie vinden er in de week van 25 februari twee publieke bewonersworkshops plaats. Deze workshops zijn onderdeel van de landschapsstudie naar hernieuwbare energie in het Pajottenland. Deze studie werkt toe naar een gedragen ruimtelijke visie op hernieuwbare energie en enkele concrete projecten. Ze kadert binnen het strategisch project ’Opgewekt Pajottenland‘ van de provincie Vlaams-Brabant en de deelnemende gemeenten (zie startnota).

Infosessie op kamp - zaterdag 27 april 2019

Infosessie op kamp - zaterdag 27 april 2019lees meer

Ga je binnenkort als (nieuwe) leiding mee op kamp met kinderen?

In deze gratis infosessie krijg je dan allerlei praktische tips mee over eerste hulp op kamp, brandpreventie (bijv. kampvuur), tabak-, alcohol- en drugspreventie, wandelen in groep (bijv. tijdens een trektocht op tweedaagse, ...)

Interesse? Schrijf je dan in via preventie@pajottenland.be

Opleiding fuifcoach

Opleiding fuifcoachlees meer

Alle organisatoren van publiek toegankelijke feesten of fuiven zijn volgens het gemeentelijk feest- en fuifreglement verplicht om een opgeleide fuifcoach te hebben. Deze gratis opleiding bestaat uit een onderdeel theorie, EHBO en brandbestrijding.

<strong>Heraanleg parking Dominicanessenklooster</strong>

Heraanleg parking Dominicanessenkloosterlees meer

Op maandag 11 februari 2019 starten in het Dominicanessenklooster de werkzaamheden voor de heraanleg van de parking.
De werken zullen uitgevoerd worden door onze technische dienst in samenwerking met een externe deskundige. Afhankelijk van het weer zouden de werken tegen midden april moeten voltooid zijn.

Bericht: voorafgaande informatievergadering ENGIE Electrabel - 20 februari 2019

Bericht: voorafgaande informatievergadering ENGIE Electrabel - 20 februari 2019lees meer

Electrabel SA wenst de bevolking van Herne te informeren over haar voornemen om een gecombineerde vergunning aan te vragen voor de inplanting van 3 windturbines met bijbehorende uitrusting, een hoofdcabine, toegangswegen, montagezones en de plaatsing van elektriciteitskabels in Rebecq. Het project is gelegen ten zuiden van de E429.
Dit project kadert in het Europees, nationaal en gewestelijk beleid voor het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen.
Op woensdag 20 februari 2019 om 19u00 vindt een voorafgaande informatievergadering plaats in de Gemeentelijke Zaal, Place de Wisbecq, 15, 1430 Rebecq.

Bekendmaking: publieke informatievergadering voorafgaand aan een milieu-effectenstudie

Bekendmaking: publieke informatievergadering voorafgaand aan een milieu-effectenstudielees meer

Onderwerp :
Aanvraag van een omgevingsvergunning klasse 1 met milieu-effectenstudie betreffende de uitvoering van een windmolenpark bestaande uit 4 windturbines met een totaal vermogen van meer dan 3 MW. Het project ligt deels in de gemeente Silly (3 windturbines) en deels in de gemeente Edingen (1 windturbine), langs de autosnelweg A8/E429, ten noorden van Bassilly.

Omleidingen tijdens fase 1 van de werken "Project Leenstraat"

Omleidingen tijdens fase 1 van de werken "Project Leenstraat"lees meer

Deze eerste fase (werken kruispunt Ninoofsesteenweg-Scheibeekstraat) brengt ernstige verkeershinder met zich mee voor plaatselijk en doorgaand (vracht)verkeer. Er zijn omleidingen voorzien voor autoverkeer, vrachtverkeer (+3,5 ton) en De Lijn. Doorgaand verkeer zal niet toegelaten worden via de Kapellestraat. We vragen iedereen de omleidingen te volgen aangezien dit de meest veilige routes zijn.

lees meer

Reserveer vanaf 1 februari je tickets voor de theatervoorstelling "Deer Diana" met Pascale Platel op 7 maart 2019.

<strong>Tournée Minérale: een maand zonder alcohol</strong>

Tournée Minérale: een maand zonder alcohollees meer

’Tournée Minérale‘ komt terug! De DrugLijn en Stichting tegen Kanker roepen alle Belgen opnieuw op om in februari een maand geen alcohol te drinken. Daar zijn goede redenen voor: alcohol heeft, ook als je weinig drinkt, invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen.

Muzikale uitstap: "De Smurfen" - schrijf je kinderen nu in

Muzikale uitstap: "De Smurfen" - schrijf je kinderen nu inlees meer

Zin om op maandag 4 maart 2019 mee op reis te gaan naar Smurfenland en een geweldig muzikaal avontuur te beleven? Dat kan, want de jeugdregio Pajottenland gaat op uitstap naar de musical van “De Smurfen” in Oostende.

Lees meer ...

<strong><span>Aquafin start op 4 februari met infrastructuurwerken “Scheibeekstraat - Leenstraat”</span></strong>

Aquafin start op 4 februari met infrastructuurwerken “Scheibeekstraat - Leenstraat”lees meer

Op maandag 4 februari start Aquafin in opdracht van het Vlaamse Gewest het project “Aansluiting Leenstraat”. Normaliter zullen deze werken tegen eind 2019 beëindigd zijn. Het uiteindelijk doel bestaat erin opnieuw proper en helder water in alle beken en rivieren in de omgeving te hebben.

Vliegtuigje gaat over Herne vliegen voor thermografische luchtfoto

Vliegtuigje gaat over Herne vliegen voor thermografische luchtfotolees meer

In opdracht van de gemeente Herne en in samenwerking met Haviland zal de firma Action-air deze winter een thermografische luchtfoto nemen van alle woningen in Herne. Hiervoor zullen zij met een klein vliegtuigje boven het grondgebied vliegen. Bij bestaande gebouwen of woningen geeft een thermografische luchtfoto een beeld van eventuele energieverliezen via het dak.

Gedichtendag: 31 januari om 19u Bibliotheek Petrus Naghel Herne

Gedichtendag: 31 januari om 19u Bibliotheek Petrus Naghel Hernelees meer

Op Gedichtendag organiseert de Cultuurraad, in samenwerking met de Bibliotheek, een sfeervolle gedichtenavond waaraan iedereen kan deelnemen. Dit jaar laten we ons inspireren door het nationale thema "VRIJHEID".